Szanowni Państwo w związku z realizacją projektu pn. „Centrum Aktywności Rodziny drogą do integracji – PAL” Stowarzyszenie „Dorośli-Dzieciom” prowadząc postępowanie związane z rozeznaniem rynku/szacowaniem wartości zamówienia w zakresie kursów zawodowych dla uczestników projektu zwraca się z prośbą o podanie ceny brutto za jeden kurs kucharza malej gastronomii. Proszę nie przesyłać ofert ale w odpowiedzi przesłać na maila cenę brutto za jeden kurs kucharza małej gastronomii. Uprzejmie proszę o udzielenie odpowiedzi do dnia 18 lutego 2019 roku.
Szczegóły dotyczące kursu poniżej.
Termin rozpoczęcia kursu: luty/marzec 2019 rok
Miejsce realizacji kursu: Sępólno Krajeńskie.
KURS zakończony egzaminem i wydaniem certyfikatu/zaświadczenia o uzyskaniu kwalifikacji!!!!
Informację o cenie za kurs na podanych warunkach należy przesłać na adres mailowy: carpal@wp.pl wpisując w temacie „KURS KUCHARZ – szacowanie wartości zamówienia” w terminie do dnia 18 lutego 2019 roku.
W ramach zamówienia planuje się skierowanie na kurs 4 (+/-2) osób.
Z poważaniem
Sławomir Jaskulski
Wiceprezes Stowarzyszenia „Dorośli-Dzieciom”
PROGRAM KURSU KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII
Liczba godzin: 200 godzin
Program szkolenia:
– szkolenie BPH- 3 godz.
– wymogi systemu HACCP- 8 godz.
– zasady żywienia- 5godz.
– wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych- 5 godz.
– technologia gastronomiczna z towaroznawstwem- 5 godz.
– podstawy sztuki kulinarnej- 5 godz.
– systematyka składników mięsnych i jarskich- 3 godz.
– typologia potraw- 5 godz.
– metodologia przyrządzania potraw jarskich- 2 godz.
– przepisy kulinarne kuchni staropolskiej i międzynarodowej- 5 godz.
– sposoby serwowania dań- 2 godz.
– zajęcia praktyczne z wykorzystaniem poznanych metod i przepisów- 120 godz.
– obsługa kasy fiskalnej- 24 godz.
– rozwój umiejętności interpersonalnych- 8 godz.
Sposób sprawdzania efektów szkolenia
Efekty szkolenia sprawdzane będą na podstawie zaliczania poszczególnych części tematycznych oraz na egzaminie końcowym.
Rodzaj dokumentu potwierdzającego ukończenia szkolenia i uzyskanie kwalifikacji
Zaświadczenia o ukończeniu kursu zgodnie z § 6 rozporządzenia Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006r. w sprawie uzyskiwania i uzupełnienia przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowych w formach pozaszkolnych ( Dz. U. Nr 31, poz. 216).