Sadzimy ścieżkę smakową w EKO-GAJU

logotyp-01W ramach projektu „Modelowe inicjatywy ekologiczne w powiecie sępoleńskim” w EKO-GAJU dzieci z pomocą rodziców zasadziły m.in. borówkę amerykańską, malinę, jeżynę bezkolcową, porzeczkę białą, czarną i czerwoną, poziomkę, jagodę kamczacką, winogrono białe i czerwone. 

Dzięki ścieżce smakowej najmłodsi będą mieli szansę nie tylko podziwiać rozmaite krzewy, ale nauczą się rozpoznawać konkretne rośliny i charakterystyczny smak ich owoców.  Oprócz tej ścieżki powstają także strefy: zapachowa, słuchowa, wzrokowa i dotykowa, a więc dzieci będą poznawać świat przyrody przy zaangażowaniu wszystkich zmysłów!

Zadanie jest współfinansowane ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.

Jeśli chcesz na bieżąco śledzić postępy naszych prac, szczegółowe informacje znajdziesz na facebookowym profilu Ekologiczne Inicjatywy Stowarzyszenia Dorośli-Dzieciom.